Tekenen

 

Professioneel
Tensor wordt in meerdere disciplines in de wereld van techniek toegepast. Dit varieert van de verspanende metaal- en houtbewerking(Gerrit Foppen link), machinebouw en constructie tot aan industriële vormgeving. Uitgebreide tekeningen met bemating en toleranties, arceringen stuklijsten kunnen gerealiseerd worden. Dat maakt Tensor een uitstekend gereedschap voor alle techneuten.

dxf cad tekenprogramma werktuigbouw

Controle instrument
Steeds meer worden tekeningen digitaal aangeleverd. Vaak gebeurt dit in DXF-formaat of Iges-formaat. Deze kunnen direct Tensor ingelezen worden. Vervolgens kunnen allerlei gegevens/afmetingen opgevraagd worden, bijvoorbeeld het zwaartepunt van een profiel. Ook kan de gebruiker deze tekening naar wens nog uitbreiden/aanpassen met bematingen en opslaan of afdrukken. Klik hier om te zien hoe dit werkt

dxf cad tekenprogramma werktuigbouw

Achterkant van een sigarendoos
Snel schetsen maken wordt meestal met pen en papier gedaan omdat dit zo snel werkt, of zoals men zegt:”op de achterkant van een sigarendoos”. Met Tensor is dit niet meer nodig, simpelweg omdat het met Tensor zo snel en eenvoudig is. Zelfs voor een kleine verbouwing aan huis wordt Tensor gebruikt om de wensen en gedachten duidelijk aan de architect over te brengen.

cad acad lite vector