Tips&Trucs

bematingen en arceringen bematen en arceringenscm xilog autocad coördinatenlijst zwaartepunt tabel

Op deze pagina worden handige Tips&Trucs voor de Tensor-gebruiker geplaatst. Regelmatig worden er nieuwe onderwerpen toegevoegd. Deze kunnen ook voortkomen uit vragen en/of problemen van Tensor-gebruikers. Deze kunnen begeleid worden door pdf-bestanden en/of video-links(zet het geluid van de PC aan). Alle Tensor-gebruikers en diegenen die zich hiervoor aangemeld hebben, worden automatisch op de hoogte gehouden middels een e-mail.

 

07.06.2015 Technische documentatie met Tensor
Tensor is een uitstekend instrument voor technische documentatie. Door geometrie in Tensor te selecteren en naar het klembord te kopiëren(Menu Bewerken->Kopiëren) kun je dit in een wordprocessor via menu Bewerken->Plakken tussen tekst in voegen. Zo zijn de handledingen van Tensor ook gemaakt. n.

cad tekenen werktuigbouw

11.02.2015 Tekening in een A4-kader plaatsen en afdrukken

2d cad goedkoop prijsgunstig nederlandstalig 2d cam heidenhain fanuc mazak okuma mori seiki

Tip met een video
Het is vaak wenselijk dat je een tekening in een A4 of A3 kader wil plaatsen om de tekening er professioneel uit te laten zien. Door gebruik te maken van een sjabloon in Tensor. Dit bestand heeft de extensie .cct en bevindt zich normaliter in de subdirectory Templates in de Tensor-directory (tenzij je dit anders instelt bij menu-Speciaal->Instellingen).  Bij menu Bestand->Nieuw zie je behalve ‘Normal‘ ook dat je kunt kiezen uit deze sjablonen. Hier laten we zien dat het beter is om gewoon met een leeg tekenveld te beginnen (‘Normal‘) en later het kader toe te voegen.

Kijk naar deze video hier hoe dit te doen.